Júniusra teljesen megújul a Kisfaludy utca

Megosztás

A munkálatok március végén kezdődtek, és egészen júniusig eltartanak majd. A beruházás részeként nemcsak az útburkolat újul meg, de javítják a szegélyt és rendbe rakják a csapadékvíz-elvezető szikkasztóárkot, valamint a padkát is.

Megújul a martinkertvárosi Kisfaludy utca burkolata. A munkálatok kezdéséről a minap.hu számolt be. A területen az elmúlt napokban munkások jelentek meg, akik múlt héten még csak méregették az aszfaltot, hétfőn viszont a burkolat felmarása is megkezdődött.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt sajtóosztálya közölte, hogy valóban megkezdődött a Kisfaludy utca burkolatának megújítása.

A 3604-es Miskolc – Kistokaj összekötő út Martinkertvárost érintő teljes átkelési szakasza megújul 1,7 kilométer hosszúságban, a beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozzák – írták.

A Kisfaludy utca felújítása régóta várat magára, most pedig a tájékoztatás szerint úgy tűnik, ez be is következhet. A munkálatok során előbb felmarják a régi burkolatot, majd új aszfaltréteg épül, új burkolati jeleket festenek fel a szakemberek. Túl ezen, a szükséges helyeken a leromlott, kiemelt szegélyeket szintbe helyezik vagy cserélik, kitisztítják továbbá a meglévő csapadékvíz-elvezető szikkasztóárkot, és új teherbíró padkát építenek.

A közút tájékoztatása szerint a március végén kezdődött munkálatok június közepén fejeződhetnek be.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek